Categorii
Informatii
Marci produse


Isabion


Stoc terminat
Isabion

Isabion


Comanda instant Isabion

Isabion

ISABION, 1 l biostimulant pentru cresterea randamentului si imbunatatirea calitatii productiei

Isabion® este noua solutie Syngenta pentru culturi horticole disponibila fermierilor incepand cu sezonul 2022. Este un produs de origine naturala obtinut din hidroliza de colagen, o materie prima foarte bogata in aminoacizi. Poate fi utilizat in aplicatii foliare sau prin irigare pentru revitalizarea plantelor detinand echilibrul optim de aminoacizi, peptide si nutrienti.

Isabion® ajuta plantele sa depaseasca stresul, sa-si satisfaca cerintele ridicate in timpul celor mai importante faze fiziologice (inflorit, legarea fructelor), contribuind totodata la nutritia cu bacterii a solului. Prin urmare, poate fi considerat un biostimulant, osmoprotectant, antioxidant si produs anti-senescenta.

Biostimularea culturilor este complementara nutritiei culturilor si protectiei culturilor, deoarece se imbunatateste absorbtia de nutrienti si eficienta nutrientilor pe de o parte si de cealalta parte se imbunatatesc mecanismele de raspuns la stres ale culturii.

Beneficii nete ISABION

1. Efect anti-stres si anti-senescenta:

Stresuri abiotice (frig, caldura, seceta, inghet, grindina etc.)

Criza de transplant care incetineste inradacinarea si deficienta de calciu

Fitotoxicitate datorata tratamentelor cu produse de protectie

2. Cresterea fertilitatii si a capacitatii de reproducere:

Inflorirea si legarea fructelor (fertilitate mai mare si reducerea fructelor cazute printr-o vitalitate mai mare a frunzelor, tulpinilor si radacinilor)

Maturare (fructe mai omogene si cu o mai buna calitate (culoare si zahar))

3. Imbunatatirea activitatii bacteriene din sol si nutritia plantei:

Prevenirea si recuperarea de deficiente nutritionale (cloroza) in amestec cu micro-elemente (efecte chelatoare si transport de micro-nutrienti)

Imbunatatirea activitatii bacteriene din sol prin activarea micro-florei naturale

Efect anti-stres

Stresurile precum temperatura scazuta sau ridicata, seceta, inghetul, grindina si inundatiile pot avea un efect negativ asupra metabolismului plantelor, cu o reducere semnificativa a calitatii si cantitatii culturilor. Aceste stresuri au fost asociate cu productia de specii reactive de oxigen (ROS), inclusiv peroxidul de hidrogen (H2O2), oxigenul simplu (1O2), superoxidul (O • -) si  radical hidroxil (OH•). In conditii normale, ROS-urile sunt produse continuu ca produse secundare metabolismului si sunt usor eliminate de antioxidanti.

Cu toate acestea, atunci cand apare un stres, productia de ROS creste dramatic in diferitele compartimente celulare si provoaca leziuni de stres oxidant si daune celulare. Plantele induc in mod natural sinteza enzimelor antioxidante care ajuta la eliminarea ROS si a altor agenti antistres, cum ar fi osmoprotectantii. Aplicarea Isabion®, care contine aminoacizi, poate imbunatati mecanismul antioxidant si poate juca un rol direct in osmoprotectie. Isabion® va creste toleranta plantelor ajutandu-le sa aibe o recuperare mai rapida dupa stres.

Exemplu de reducere a stresului de transplantat prin aplicarea Isabion® la portaltoi de pepene verde (plantele au fost tratate cu Isabion® la zile dupa altoire)


Cresterea fertilitatii si a capacitatii de reproducere

Isabion® imbunatateste productivitatea si calitatea plantelor prin furnizarea de efecte care raspund la cerintele specifice ale plantelor in timpul fazelor de crestere si in fazele de reproducere prin urmatoarele mecanisme:

efect pseudo-hormonal (multiplicarea si diferentierea celulelor, efect de senescenta intarziat)

stimularea activitatii enzimelor (o mai buna asimilare si utilizare a macro si micronutrientilor care conserva energia metabolica pentru absorbtia si asimilarea lor)

fertilitatea florilor (o fructificare mai buna)


Sistemia si asimilarea lui Isabion®

Asa cum demonstreaza multe studii efectuate cu aminoacizi marcati radioactiv, aminoacizii liberi si peptidele patrund si sunt prelevate atat in frunze cat si in radacini foarte usor (Ferauge si Smal, 1977; Sauer, 1973; Schiller si Martin, 1975). Acestea sunt transportate intre diferite organe atat prin xilem cat si prin floem si de la organele sursa la organele tinta (vezi figura de mai jos). Odata ajunse in tesuturile plantelor, aceste molecule organice pot fi utilizate ca si „caramizi” pentru a construi proteine vegetale. Ele pot fi o sursa de scheleturi de carbon pentru sinteza de carbohidrati si acizi organici sau pot declansa functii fiziologice specifice.


Culturi omologate și recomandări de utilizare

 

Cultura Doza (L/ha) Număr de aplicări Cantitate de apă recomandată la hectar Concentrația soluției de stropit Momentul aplicării
Măr 2 3 600 - 1000 L 0.3% - 0.2% - BBCH51- BBCH54- BBCH57
Păr 1.5 3 600 - 1000 L 0.25% - 0.15% - BBCH51- BBCH54- BBCH61
Cireș 1.5 3 600 - 1000 L 0.25% - 0.15% - BBCH01- BBCH55- BBCH71
Piersic 1.5 3 600 - 1000 L 0.25% - 0.15% - BBCH01- BBCH55- BBCH71
Tomate(aplicat la sol, prin picurare) 3 4 - 5 300 - 600 L   - la transplantare, urmat de tratamente lunare
Tomate 2 3 400 - 600 L 0.5% - 0.3% - BBCH51- BBCH61- BBCH72
Pepene verde (aplicat la sol prin picurare) 3 3 300 - 600 L   - la transplantare, urmat de două tratamente la un interval de 10 zile
Pepene 1.5 3 400 - 600 L 0.5% - 0.3% - la transplantare sau 4-5 frunze formate, urmat de două tratamente la un interval de 10 zile
Pentru a evalua acest produs este necesar sa fii autentificat. > Click aici
  Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati telefonic.
Website detinut de FITORED MARIN S.R.L., CIF: RO41038967, Reg.Com: J17/921/2019