Categorii
Informatii
Marci produse


Ortiva Top


Ortiva Top


Comanda instant Ortiva Top

Ortiva Top

Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.

Substanta activa: 200 g/l azoxistrobin, 125 g/l difenoconazol.

Mod de actiune:
Azoxistrobin:
- Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului.
- In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei.
- Activitate preventiva.
- Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.
Difenoconazol:  
- Blocheaza biosinteza steroizilor in membranele celulare ale fungilor.
- Actiune preventiva si curativa.
- Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.

Recomandari de utilizare
Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat. 
- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.
Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.
Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.
Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.
Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.
- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.
Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.
Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate.
- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.
Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.
- Ceapa verde: 5 frunze adevarate.
Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.

Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

 Cultura Boli Doza /ha Doza / 10 l apa / 100 mp  Timp de pauza
Tomate, Vinete
(camp si spatii protejate)
Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare 
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa      7 zile

Ardei

(camp, sere si solarii)

Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 7 zile
Fasole verde
(camp) 
Fainare
Mana 
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 7 zile

Varza, Varza de Bruxelles

(camp) 

Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Putregai
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 21 zile

Morcovi, Pastarnac, Patrunjel

(camp) 

Alternarioza
Fainare
Putregaiul
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile

Hrean, Ridichi

(camp)

Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul 
Patarea albă 
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Conopida, Broccoli 
(camp) 
Albumeala
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregai
Patarea alb 
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Telina
(camp, sere si solarii)
Septorioza
Putregai
Fainare
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Dovlecei, Castraveti
(camp, sere si solarii) 
Patarea cafenie
Fainare
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 3 zile
Praz (camp) Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 21 zile
Salata (camp) Cercosporioza
Mana salatei
Putregai
Alternarioza
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Salata (sere) Cercosporioza
Mana salatei
Putregai
Alternarioza
0,8 l/ha 8 ml / 10 l apa 14 zile
Ceapa, Ceapa din arpagic, Usturoi Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Ceapa verde (camp) Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa

7 zile

Mazare (camp) Fainare
Mana
Patarea alba
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 14 zile
Capsun, Zmeura
(camp, sere si solarii)
Antracnoza
Fainare
Patarea alba
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 3 zile
Pepeni galbeni, pepeni verzi
(camp, sere si solarii) 
Patarea cafenie
Fainare
1,0 l/ha 10 ml / 10 l apa 3 zile

Volumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat.

Doza / 10 l apa / 100 mp se refera la o pompa cu un volum de 10 l care poate acoperi o suprafata totala de 100 mp. In cazul unei suprafete mai mici, este indicat ca doza sa se coreleze cu suprafata tratata, conform dozei / ha.

Pentru a evalua acest produs este necesar sa fii autentificat. > Click aici
  Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati telefonic.
Website detinut de FITORED MARIN S.R.L., CIF: RO41038967, Reg.Com: J17/921/2019